Idees de com decorar sostres / Ideas de como decorar techos

Els sostres són elements que normalment no es tenen en compte alhora de decorar un espai, però se’n pot treure molt partit i crear espais amb un toc molt personal. És per aquest motiu que des d’Adela Xirau disseny d’interiors volem dedicar el post d’avui a idees per dissenyar i decorar els sostres d’un habitatge ja sigui en rehabilitació, o en obra nova.
Alhora de decidir com fer el sostre, cal tenir en compte la seva alçada, i l’estança a què pertany. Per exemple, en banys o cuines s’haurà pensar que són zones on hi ha aigua, en el primer cas, i greix en el segon, per tant alhora de triar els materials i els acabats serà diferent que en la sala d’estar, o el dormitoris. També cal contemplar que els diferents acabats que se li donen a un sostre creen sensacions diferents, per tant caldrà pensar en l’estil que se li vol donar.

Los techos son elementos que normalmente no se tienen en cuenta a la hora de decorar un espacio, pero se les puede sacar mucho partido y crear espacios con un toque muy personal. Es por este motivo que des de Adela Xirau disseny d’interiors queremos dedicar el post de hoy a ideas para diseñar y decorar los techos de una vivienda ya sea en rehabilitación o en obra nueva

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis
L’opció més senzilla, econòmica, i apta per totes les estances és pintar-lo. Si es tracta d’un espai petit amb el sostre baix, és millor que les parets i els sostres tinguin el mateix to, però si el sostre és alt, es pot optar per fer un canvi de color respecte a la paret per donar contrast, ja sigui un to més clar, o més fort o, fins i tot, un color viu. Una altra alternativa és pintar el sostre amb algun dibuix, com un sol, o uns núvols per donar un aire infantil, o col·locar-hi un vinil.

La opción más sencilla, económica, y apta para todas las habitaciones es, pintarlo. Si se trata de un espacio pequeño con el techo bajo, es mejor que las paredes y los techos sean del mismo tono, pero si el techo es alto, se puede optar por hacer un cambio de color respecto a la pared para darle contraste, ya sea en un tono más claro, o más fuerte, o hasta con un color vivo. Otra alternativa es pintar el techo con algún dibujo como un sol, o unas nubes para dar un aire infantil, o colocar-le un vinilo. 

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis
Una altra opció és jugar amb un material diferent de les parets. Per exemple, deixar les bigues vistes (o posar-ne de falses) combinades amb un altre material, ja sigui guix, o revoltó de maó. En aquest cas, també hi ha la possibilitat de pintar-ho del mateix to de les parets o d’un altre, marcant la diferencia només amb les textures.

Otra opción es jugar con un material distinto al de las paredes. Por ejemplo, dejar las vigas vistas (o poner de falsas) combinadas con otro material, ya sea yeso, o un revoltón de ladrillo. En éste caso, también hay la posibilidad de pintarlo del mismo tono de las paredes o de otro, marcando la diferencia solo con las texturas. 

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis
També es poden fer sostres amb llistons de fusta, ja sigui separats per deixar entreveure el material de fons, o col·locats de costat. En aquest cas, pot ser de fusta natural, o tractada amb algun color, i fins i tot també es pot combinar amb sostres llisos de guix per marcar zones d’una mateixa estança.

También se pueden hacer techos con listones de madera, ya sea separados para dejar entrever el material de base, o colocados de lado. En éste caso, puede ser de madera natural, o tratada con algún color, o hasta se puede combinar con techos lisos de yeso para marcar zonas de un mismo espacio. 

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis
En cas que vulguem donar un to clàssic, es pot col·locar una motllura perimetral o mantenir-la en cas de que ja existeixi. En aquesta opció, hi ha la possibilitat d’optar per canviar el color del sostre respecte de la paret, ja sigui amb blanc o un altre color. En casos amb un aire més eclèctic, es pot empaperar el sostre deixant la motllura al voltant.

En caso de que queramos dar un tono clásico, se puede colocar una moldura perimetral o mantenerla en caso de que ya exista. En ésta opción, cabe la posibilidad de optar por cambiar el color del techo respecto al de la pared, ya sea con blanco o otro color. En casos con un aire más ecléctico, se puede empapelar el techo dejando la moldura alrededor. 

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis
Una altra solució és jugar amb la il·luminació, de manera que es pot crear infinitat d’efectes a través de la llum. Ja sigui amb il·luminació perimetral, encastant les lluminàries al sostre, o bé creant diferents alçades de sostre per banyar l’estança de llum indirecta. Darrerament, la llum led ens ofereix moltes solucions decoratives.

Otra opción es jugar con la iluminación, de manera que se pueden crear infinidad de efectos a través de la luz. Ya sea con iluminación perimetral, encastando luminarias en el techo, o bien creando distintas alturas de techo para bañar la estancia de luz indirecta. Últimamente, la luz led nos ofrece muchas soluciones decorativas. 

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis
Finalment, en cas que es vulgui fer una decoració amb un aire industrial, es pot deixar el forjat de formigó vist en forma d’encofrat o combinar-lo amb altres materials.

Finalmente, en caso de que se quiera una decoración decorativa con aire industrial, se puede dejar el forjado de hormigón visto en forma de encofrado o combinarlo con otros materiales. 

Adela Xirau Interiors i Anna Daunis

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: