Dormitoris per a nens / Habitaciones para niños

Avui dediquem el post als petits de casa, i ho fem donant idees per com dissenyar i decorar dormitoris per nens. Des dAdela Xirau Disseny d’Interiors, sabem que és una tasca difícil, perquè els gustos dels nens canvien tan ràpid com creixen. És per això que una bona idea és plantejar els seus dormitoris amb projecció de futur, fent que s’adaptin al llarg dels seus diferents períodes de infantesa, i fins i tot que serveixin per a l’adolescència.

Hoy dedicamos el post a los pequeños de casa, y lo hacemos dando ideas de como diseñar y decorar habitaciones para niños. Desde Adela Xirau Disseny d’Interiors, sabemos que es una tarea difícil porque los gustos de los niños cambian tan rápido como crecen. Es por esto que una buena idea es planear sus dormitorios con proyección de futuro, haciendo que se adapten a lo largo de sus periodos de infancia, e incluso que sirvan para la adolescencia. 

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracio_adolescentsnens_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa

El plantejament més important, és jugar amb uns elements permanents intemporals, com un llit de mida adulta, i l’armari. Depenent de quan fem l’habitació, haurem de tenir en compte que cal posar-hi una taula d’estudi, si pot ser una mica grossa per poder-hi estudiar còmodament. Si de moment no cal, podem deixar l’espai per col·locar-la quan sigui necessària.

El planteamiento más importante es jugar con unos elementos permanentes intemporales, como una cama de tamaño adulto, y el armario. Dependiendo de cuando hagamos la habitación, tendremos que tener en cuenta que es necesario colocar una mesa de estudio, a poder ser un poco grande para que se pueda estudiar cómodamente.  Si de momento no hace falta, podemos dejar el espacio para cuando sea necesaria. 

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoraciovintage_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa_barcelona

Pel que fa a les tonalitats dels mobles fixes, és important que sigui neutres, així serà més difícil que ens cansem, i puguin durar més temps sense que semblin massa infantils per un adolescent, ni passades de moda. El color blanc sempre és un clàssic que funciona, però també podem optar per tonalitats en gris clar, o beig, així com amb acabats de fusta natural. Sempre cal tenir en compte que els dormitoris és millor que tendeixin a colors clars, ja que seran més alegres i lluminosos.

En referencia a las tonalidades de los muebles fijos, es importante que sean neutros, así será más difícil que nos cansemos, y que puedan durar más tiempo sin que parezcan demasiado infantiles para un adolescente, ni pasados de moda. El color blanco siempre es un clásico que funciona, pero también podemos optar por tonalidades en gris claro, o en beige, así como acabados de madera natural. Siempre es importante tener en cuenta que los dormitorios es mejor que tiendan a colores claros, ya que serán más alegres y luminosos. 

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracionens_interiorisme_pissarra_decoracioinfantil_adelaxirauinteriors_terrassa

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracionens_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoraciorustica_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa

Un cop triats els mobles, que és el més complicat de canviar, toca escollir els colors de la paret. Si hem triat els mobles neutres, tenim molta llibertat alhora de triar el color de la paret, així com els complements de decoració. Per costum, als nens se’ls associa el blau, podem optar per un blau cel, un blau marí, un blau ultramar, o fins i tot un blau grisós; però si volem trencar amb aquest color, un bon recurs és jugar amb tons beig, combinats amb vermells, tons grisos, o blancs, etc. Una bona idea és col·locar-hi algun paper pintat o vinil, de manera que és un element que no és fix, però que pot donar un aire divertit a l’habitació.

Una vez elegidos los muebles, que es lo más difícil de cambiar, es momento de elegir los colores de la pared. Si hemos elegido los muebles neutros, tenemos mucha libertad a la hora de elegir el color de la pared, así como los complementos de decoración. Por costumbre, a los niños se les asocia el azul, podemos optar por un azul celeste, un azul marino, un azul ultramar, hasta con un azul grisáceo, pero si queremos romper con éste color, un buen recurso es jugar con tonos beige, combinados con rojos, grisáceos o blancos, etc. Una buena idea es colocar algún papel pintado o vinilo, de manera que es un elemento que no es fijo, pero que puede dar un aire divertido al dormitorio. 

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoraciovintage_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa

Adela Xirau Interiors. Terrassa, Barcelona

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracio_adolescentsnens_decoracio_adelaxirauinteriors_vintage_terrassa

Un cop tenim tot això fet, cal triar els complements, elements que deixen volar la imaginació i poden anar canviant i creixent amb els nens. Coixins amb formes i colors divertits, caixes divertides, cortines, una pissarra, quadres, llums, arrembadors, etc.

Una vez tenemos hecho todo esto, es necesario elegir los complementos, elementos que dejen volar la imaginación y que puedan ir cambiando y creciendo con los niños. Cojines con formas y colores divertidos, cajas divertidas, cortinas, una pizarra, cuadros, luces, arrimaderos, etc. 

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracio_adolescents_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracionens_interiorisme_pissarra_decoracio_gris_adelaxirauinteriors_terrassa

dormitorisnens_habitacionesniño_dormitorisadloescents_nens_decoracionens_interiorisme_pissarra_decoracio_adelaxirauinteriors_terrassa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: