A la cuina, tot en ordre / En la cocina, todo en orden

Tenir una cuina ben ordenada facilita les tasques a l’hora de cuinar. La clau per tenir una cuina ordenada és tenir els estris a prop d’on s’utilitzen.

Des d’Adela Xirau Disseny d’Interiors volem donar-vos alguns consells de com organitzar i ordenar la cuina, ja sigui alhora de planificar-ne una de nova, o de reorganitzar l’actual.

Tener una cocina bien ordenada facilita las tareas a la hora de cocinar. La clave para tener una cocina ordenada es tener los enseres cerca de dónde se usan. 

Desde Adela Xirau Disseny d’Interiors queremos daros algunos consejos de cómo organizar y ordenar la cocina, ya sea a a la hora de planificar una de nueva, o de organizar la actual. 

Adela Xirau Disseny d'interiors

En una cuina organitzada és molt important tenir a mà tot el que es necessita i s’utilitza a diari, és per això que s’ha de preveure un emmagatzematge específic per cada una de les tres zones: zona de cocció, d’aigües i de treball. Per exemple, els cafès a prop de les tasses i de la zona d’esmorzars; els estris de cuinar a prop de la zona de cocció; i la zona de reciclatge prop de la pica o a sota.

En una cocina organizada es muy importante tener a mano todo lo que se necesita y se utiliza a diario, es por éste motivo que se tiene que prever un almacenaje específico para cada una de las tres zonas. zona de cocción, de aguas y de trabajo. Por ejemplo, los cafés tienen que estar cerca de las tazas y de la zona de desayunos: los enseres de cocinar cerca de la zona de cocción, y la zona de reciclaje cerca de la pica o debajo. 

Adela Xirau Disseny d'interiors

Els armaris alts oberts o amb vitrina ajuden a localitzar-ho tot ràpidament i fan la cuina més amplia, però tenen un inconvenient, s’ha de ser molt ordenat. A l’alçada de l’encimera es poden aprofitar les parets per posar-hi penjadors per estris i draps. I en la part inferior, es poden optar per calaixos petits per coberts, i calaixos grans tipus gaveta o armaris per objectes de gran tamany. Si la cuina és molt limitada d’espai, es pot utilitzar el sòcol per emmagatzematge, però sempre per col·locar-hi les coses que menys s’utilitzen, com els recanvis de paper de cuina o de flim, etc.

Los armarios altos abiertos o con vitrina ayudan a localizarlo todo rápidamente y hacen la cocina más amplia, pero tienen un inconveniente, se tiene que ser muy ordenado. A la altura de la encimera se pueden aprovechar las paredes para ponerle colgadores para enseres y trapos. Y en la parte inferior, se pueden optar por cajones pequeños para cubiertos, y cajones grandes tipo gaveta o armarios para objetos de gran tamaño. Si la cocina es muy limitada de espacio, se puede utilizar el zócalo para almacenaje, pero siempre para colocar las cosas que menos se utilizan, como los recambios de papel de cocina o de film, etc. 

Adela Xirau Disseny d'interiors

És important trobar un calaix  per guardar les estovalles, els individuals i els tovallons, així com una estanteria o un armari adaptat amb divisions per guardar les safates. Una bona idea és fer separacions de 15 cm d’amplada i 40 cm d’alçada i ordenar-les per mides.

Es importante encontrar un cajón para guardar los manteles, los individuales y las servilletas, así como una estantería o un armario adaptado con divisiones para guardar las bandejas. Una buena idea es hacer separaciones de 15 cm de ancho y 40 cm de alto y ordenarlas por tamaños.

Adela Xirau Disseny d'interiors

Si tenim prestatges amb molta alçada, es pot aprofitar per penjar les tasses amb ganxets i a sota col·locar-hi plats o bols. Pel que fa als coberts, cal tenir divisions que s’adaptin i facilitin l’ordre.

Si tenemos estantes con mucha altura, se puede aprovechar para colgar las tazas con ganchos y debajo colocar los platos o boles. Respecto a los cubiertos, es necesario tener divisiones que se adapten y faciliten el orden. 

Adela Xirau Disseny d'interiors

Adela Xirau Disseny d'interiors

Per ordenar el menjar, la millor opció és utilitzar pots hermètics transparents i guardar-lo en armaris o en calaixos d’extracció total. Per a les especies, hi ha dues opcions per tenir-ho ordenat, amb uns estants estrets, o bé col·locar-los inclinats en uns calaixos de 15 cm d’alçada. Si teniu herbes aromàtiques, es poden col·locar al costat amb safates.

Para ordenar los alimentos, la mejor opción es utilizar botes herméticos transparentes y guardarlo en los armarios o en cajones de extracción total. Para las especies, hay dos opciones para tenerlo todo ordenado, con unos estantes estrechos, o bien poniéndolos inclinados en unos cajones de 15 cm de altura. Si tenéis hierbas aromáticas,  se pueden colocar al lado con bandejas. 

Adela Xirau Disseny d'interiors

Adela Xirau Disseny d'interiors

Adela Xirau Disseny d'interiors

Pel pa es pot habilitar un calaix amb una taula de tall amb ranures i una safatainferior per recollir les molles, o bé es pot fer servir la típica caixa de pa. Pel que fa a les cebes i les patates, el millor és utilitzar un verduler, ja sigui en format vertical o horitzontal, incorporat en un dels mobles o columnes.

Para el pan se puede habilitar un cajón con una mesa de corte con ranuras y una bandeja inferior para recoger las migas, o bien se puede usar la típica caja de pan.  Para las cebollas y a las patatas, lo mejor es utilizar un verdulero, ya sea en formato vertical u horizontal, incorporado en uno de los muebles o columnas.

Adela Xirau Disseny d'interiors

Adela Xirau Disseny d'interiors

En l’espai de neteja, és important agrupar els elements, detergents, raspalls, i draps; la millor manera de col·locar-ho és en contenidors per tenir cada cosa al seu lloc. També és molt important mantenir ordenada la zona de reciclatge.

En el espacio de limpieza, es importante agrupar los elementos, detergentes, cepillos y trapos; la mejor manera de colocarlo es tener contenedores para tener cada cosa en su sitio. También es muy importante mantener ordenada la zona de reciclaje. 

Adela Xirau Disseny d'interiors

Adela Xirau Disseny d'interiors

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: